Szépségtipp - Bőrdiagnosztikai teszt, otthon

Szépségtipp –Bőrdiagnosztikai teszt, otthon

Egy bőrdiagnosztikai teszt elvégzéséhez nem mindenki szeretné igénybe venni egy kozmetikus segítségét. Szerencsére otthon is elvégezhető…

Teendők:

  • Tisztítsd meg az arcod a mindennapi piszkoktól illetve az esetleges krémmaradványoktól.
  • Vidd fel bőségesen az arctejet, jól kend szét, majd 1 perc múlva megnedvesített vattakoronggal gondosan töröld le.
  • Semleges, alkoholmentes tonikkal addig dörzsöld, míg a vatta teljesen tiszta nem marad.
  • Öblítsd le arcod és várj egy órát, míg a bőröd állapota normalizálódik.
  • Vékony, érdes selyempapírból vágj apró darabokat, és helyezd homlokod közepére és oldalsó részeire, valamint az orcáidra, álladra és szemed köré.
  • A papírt 5 perc után vedd le.
  • Mivel a papír felszívja a bőr váladékait, szemmel látható foltok keletkeznek rajta. Ezek zsír vagy víz foltok lehetnek.

Ha a selyempapír erőssége változatlan marad, a bőröd zsíros. Ha gyengül a papír erőssége, akkor bőröd enyhén zsíros vagy vegyes bőrtípusú. Ha a selyempapír egészen elvékonyodik, a bőröd száraz.

Fontos, hogy a bőrteszt nem hiteles. Betegség, stressz, túlzásba vitt napozás illetve  a bőr öregedési folyamata nagy mértékben befolyásolhatja.

Remélem hasznos volt a kozmetikai szépségtipp. Írd meg véleményed a Facebook-on!

 

További szépségtippek
A minőségi kozmetikai kezelések nyáron is fontosak!
A minőségi kozmetikai kezelések, sminkek és bőrregeneráló terápiák nélkül nem kezdődhet egy nyár sem. Várlak Budapesten, a XVIII. kerületben!
Részletek
Őszi kozmetikai tippek: a bőr hidratálása
Mivel egy kicsit kitört az ősz, így - a nyarat még nem temetve, de némileg megelőelegezve a végét - térjünk ki bőrünk hidratálásának fontosságára. A hidegebb nyárvégi és őszi időben különösen fontos a bőr felszíni hidratálása, hiszen a száraz fűtött levegő és az időjárás felettébb kiszárítja a bőrfelületet! Tápanyagokban gazdag krémeket illetve testápolókat, regenerálókat érdemes használni, hiszen így pótolhatjuk az elveszett bőrtápláló anyagokat.
Részletek
Kozmetikai tippek a nyári szezonra
Nyáron is rengeteg tortúra éri bőrünket, főleg az érzékeny bőrűek vannak nagyobb veszélyben. A napsugárzás, a hőség és a fokozott izzadás előnytelen hatásai ellen jó, ha még a nyári utazásaink előtt felkészülünk. A naptej, napolaj vagy a napvédő krém mindenkor legyen kéznél a nyári szezonban. A lehető legoptimálisabb, ha állandóan tartunk magunknál egyet az előbb felsoroltakból, amit ha kell, rögtön bevethetünk a napsugárzás ellen.
Részletek

Kapcsolat

Időpontfoglalás, elérhetőségek, térkép, közösség...

Cím
Budapest, XVIII. kerület (1188 Bp. Kőrisfa utca 4.) Hétfő, szerda és péntekH / Sze / P délután, bejelentkezés alapján kozmetikaterapia@gmail.com 06 30 552 46 34 Kövess a Facebook-on is!