A kozmetika története régen és ma

A kozmetikus szó a kosmeo, azaz szépítek, díszítek görög szóból ered.

A fáraók sírjaiból tégelyek, tubusok, sőt kozmetikai receptek is előkerültek. Az ókori görög szépségápolás magas színvonalú volt. Gyógyfüveket, illóolajokat, szamártejet, sőt, ma is használt természetes eredetű festékeket, krémeket is használtak.

A szépségideál az idők folyamán azonban kúltúránként változott. Európában a keresztény középkorban nem foglalkoztak az emberi test ápolásával, mert úgy hitték, földi létük csak kényszer, és igazi létük csak haláluk után jön el. Az arabok körében viszont virágzott a kozmetikus ipar. Onnan ered a szemöldökszedés is, amit akkoriban cérnával végeztek, így korrigálva a dús szemöldököt.

A reneszánsz középkor új szemléletet hozott el, mert előtérbe került az arc és a test szépítése, azonban a test higiéniájával még mindig nem törődtek. Kivételnek számítottak a törökök, akik fürdőket építettek, ahol gyógynövények kivonatait tartalmazó illatos olajokkal dörzsölték be testüket. A mai Magyarországon napjainkban is működnek törökök által épített fürdők.

Az idő előrehaladtával aztán előtérbe került a kozmetikai cikkek gyártása és eladása. Milliónyi kozmetikai cikk és csodaszer került a piacra, melyek a szépség megőrzését és az öregedési folyamat lassulását hirdették. Akkoriban sok volt közöttük az olyan szer, ami veszélyes volt az egészségre, vagy jobb esetben semmilye hatást nem gyakorolt a bőrre.

A XIX. században rohamosan fejlődni kezdett a természettudomány, a biológia és a kémia. Ezek az eredmények éreztették pozitív bőrápoló hatásukat a kozmetikával foglalkozók körében is. Ez a fejlődés még napjainkban is tart.

Ma már természetes, hogy sok időt fordítunk a szépségápolásra és kozmetikai kezelésekre, melyek meg is hozzák a várva várt eredményt. Arckezelések sokaságai közül választhatunk, melyek azonnali eredményt mutatnak a bőr tisztaságát tekintve.

És hogy mi is pontosan a kozmetikus feladata?

  • Az arc és a test ápolása természetes vagy biokozmetikumokkal.
  • Kozmetikai masszírozás végzése arcon, háton, vagy akár az egész testen.
  • A bőr szépséghibáinak eltűntetése, halványítása.
  • A kozmetikai kezelések tárháza szinte végtelen…

Kapcsolat

Időpontfoglalás, elérhetőségek, térkép, közösség...

Cím
8300 Tapolca, Munkácsy Mihály utca 32. Kedd és csütörtökK, CS: 11-16 óráig Szerda és péntekSze, P: 14-19 óráig Hétfő, szombat, vasárnapH, Szo, V: zárva kozmetikaterapia@gmail.com 06 30 552 46 34 Kövess a Facebook-on is!