Kozmetikai masszázs

A masszázs az egyik legősibb gyógymódok egyike, mely jelentős szerepet kapott a szépség és fiatalság megőrzésében. Szervezetünk valamennyi szövetére jótékonyan hat.

Tulajdonképpen mechanikai ingerek sorozata következtében kitágulnak a vérerek, és az egyébként üres hajszálerecskék is megtelnek vérrel, tehát a vérbőség mindenképpen fokozódik. Emiatt aztán gyorsabbá válik a tápanyagfelszívódás, és gyorsul az anyagcsere, ami enyhe bőrpírrel jár, és a bőr felfrissüléséhez vezet. A kozmetikában nagyon gyakran keresik ezt a szolgáltatást, mert nagyon kellemes, vérpezsdítő hatással bír.

Sok masszázsfajta létezik, ami függ a technikától,  de még a kiválasztott kozmetikai krémtől is.

Masszázsfajták

  • Svédmasszázs: a legtöbb masszázsfajta alapja.
  • Nyirokmasszázs.
  • Relaxáló és nyugtató masszázs.
  • Narancsbőr kezeléséhez alkalmazható erősebb, zsírtörő masszázs, akár vákuummal is kiegészítve.

A masszázs hatással van az izmokra is. Sokszor érezhető kellemelen fájdalom az erősen végzett masszázs után. Ilyenkor az izmokban keletkező bomlástermékek közül a tejsav gyorsabb távozását eredményezi. Ez eltarthat pár napig, miközben feszítő, húzódó érzést kelthet, ami az izomláz.

Ha csak az arcon végezzük a masszázst, akkor az arc idegeire gyakorolt nyomás csökkenti az idegrendszer feszültségét, ezért nyugtató hatással bír.

Kapcsolat

Időpontfoglalás, elérhetőségek, térkép, közösség...

Cím
Budapest, XVIII. kerület (1188 Bp. Kőrisfa utca 4.) Hétfő, szerda és péntekH / Sze / P délután, bejelentkezés alapján kozmetikaterapia@gmail.com 06 30 552 46 34 Kövess a Facebook-on is!