Kozmetikai masszázs

A masszázs az egyik legősibb gyógymódok egyike, mely jelentős szerepet kapott a szépség és fiatalság megőrzésében. Szervezetünk valamennyi szövetére jótékonyan hat.

Tulajdonképpen mechanikai ingerek sorozata következtében kitágulnak a vérerek, és az egyébként üres hajszálerecskék is megtelnek vérrel, tehát a vérbőség mindenképpen fokozódik. Emiatt aztán gyorsabbá válik a tápanyagfelszívódás, és gyorsul az anyagcsere, ami enyhe bőrpírrel jár, és a bőr felfrissüléséhez vezet. A kozmetikában nagyon gyakran keresik ezt a szolgáltatást, mert nagyon kellemes, vérpezsdítő hatással bír.

Sok masszázsfajta létezik, ami függ a technikától,  de még a kiválasztott kozmetikai krémtől is.

Masszázsfajták

  • Svédmasszázs: a legtöbb masszázsfajta alapja.
  • Nyirokmasszázs.
  • Relaxáló és nyugtató masszázs.
  • Narancsbőr kezeléséhez alkalmazható erősebb, zsírtörő masszázs, akár vákuummal is kiegészítve.

A masszázs hatással van az izmokra is. Sokszor érezhető kellemelen fájdalom az erősen végzett masszázs után. Ilyenkor az izmokban keletkező bomlástermékek közül a tejsav gyorsabb távozását eredményezi. Ez eltarthat pár napig, miközben feszítő, húzódó érzést kelthet, ami az izomláz.

Ha csak az arcon végezzük a masszázst, akkor az arc idegeire gyakorolt nyomás csökkenti az idegrendszer feszültségét, ezért nyugtató hatással bír.

Kapcsolat

Időpontfoglalás, elérhetőségek, térkép, közösség...

Cím
8300 Tapolca, Munkácsy Mihály utca 32. Kedd és csütörtökK, CS: 11-16 óráig Szerda és péntekSze, P: 14-19 óráig Hétfő, szombat, vasárnapH, Szo, V: zárva kozmetikaterapia@gmail.com 06 30 552 46 34 Kövess a Facebook-on is!