Szőrtelenítés, gyantázás, epilálás

Testünket többféle, rövidebb, hosszabb, és különböző vastagságú szőrszálak borítják. Némelyik az egész testünket beborítja (piheszőrök, amik vékony szőrszálak), míg más típusok csak „foltokban”lelhetőek fel.

A legtöbb szőrszál szőrtüszőben foglal helyet. Eltávolításukra több különböző módszer létezik:

  • Csipesz: egyesével szedhetők ki a szőrszálak.
  • Gyantázás: a leggyakoribb módszer, mely során tövestül tépjük ki a szőrszálakat. Mivel ezzel a módszerrel a bőr felületén levő elhalt hámsejteket is eltávolítjuk, így hosszú ideig tartó, sima bőr az eredmény.
  • Epilálás: krémezéssel történik, ami elgyengíti a szőrszálakat, viszont nem távolítja el a tövüket, így hamarabb nőnek ki újra.
  • Szőrtelenítő, azaz epiláló gép: nagyon hasonlít a szemöldökszedő csipeszhez, csak a munkát gép végzi, és nem egyesével, hanem kb. 5-8 szálat távolít el egyszerre, ami miatt kissé fájdalmas eljárás.
  • Lézeres szőrtelenítés: a leginkább tartós eredményt érhetjük el, ugyanis akár 3-5 évig nem nőnek ki, de ez egyéni adottságoktól is függ. Csak kúraszerű kezelésként alkalmazható, és csakis akkor hatásos, ha a vendég betartja az előírásokat.

Sokan nem tudják, sőt, egy második gyantázásos kezelésnél adott esetben meg is lepődnek, hogy nem egyforma a szőrszálakat mérete, hossza. Ez azért van, mert a szőrszálak 3 különböző fázisban növekednek:

  • Anagén fázis: a szőrszálak aktív növekedési fázisa.
  • Katagén fázis: amikor a szőrszálak osztódása leáll. Ez még a bőr alatt történik, 2-3 hétig.
  • Telogén fázis: a szőrszálak alvó, illetve nyugvó fázisa.

Elsősorban fiataloknak, leginkább 16 év alattiak számára ajánlott a szőkítés. Ők azok, akik még túl fiatalok ahhoz, hogy gyantáztatni járjanak, de náluk is előfordulhat, hogy a szőrszàlak színe nem kedvező (leginkább túl sötét az arcon, a bajusz területén, a karon vagy a lábszáron).

Ilyenkor hidrogén-peroxid tartalmú krémmel keverem ki a szőkítőport, melyet felkenve a területre és pár percet fenthagyva elérhető a kívánt eredmény. A világos szőke vagy hófehér szőrszálak idővel visszanyerik eredeti sötét színűket. Ilyenkor újra megismételhető a kezelés. Ez a fajta kozmetikai eljárás nem fájdalmas és nem árt a bőrünknek.

Kapcsolat

Időpontfoglalás, elérhetőségek, térkép, közösség...

Cím
8300 Tapolca, Munkácsy Mihály utca 32. Kedd és csütörtökK, CS: 11-16 óráig Szerda és péntekSze, P: 14-19 óráig Hétfő, szombat, vasárnapH, Szo, V: zárva kozmetikaterapia@gmail.com 06 30 552 46 34 Kövess a Facebook-on is!