Kozmetikai tippek a nyári szezonra

Nyáron is rengeteg tortúra éri bőrünket, főleg az érzékeny bőrűek vannak nagyobb veszélyben. A napsugárzás, a hőség és a fokozott izzadás előnytelen hatásai ellen jó, ha még a nyári utazásaink előtt felkészülünk. A naptej, napolaj vagy a napvédő krém mindenkor legyen kéznél a nyári szezonban. A lehető legoptimálisabb, ha állandóan tartunk magunknál egyet az előbb felsoroltakból, amit ha kell, rögtön bevethetünk a napsugárzás ellen.

Természetesen a napvédő krémek lehetnek kisebb méretűek, hogy könnyen el tudjuk tenni táskánkba. A káros UV sugárzás elleni fényoltalomra ne csak a vízparton gondoljunk, hanem egy hosszabb séta alkalmával a szabadban is, ráadásul a hűvösnek vélt erdei fák árnyékában is simán leéghetünk. Kiemelten jelentős, hogy az arcon kizárólag speciálisan erre a területre kifejlesztett napvédőt használjunk! Ezek nagyobbrészt kis mértékben zsíros, könnyedén felszívódó krémek, melyek magas, legalább 28-as faktorszámmal rendelkeznek.

Ne feledkezzünk meg a szemeink körüli érzékenyebb bőr védelméről sem, illetőleg ritkább haj esetén nélkülözhetetlen, hogy a fejbőrünket is megfelelően védjük a leégéstől. A csodás ajkaink védelmére is ügyeljünk: több fajta faktorszámú UV filtert tartalmazó ajakápolók közül válogathatunk, színezett vagy színtelen típusban egyaránt. Az UV-sugarak a hajunkat, fejbőrünket sem kímélik, így a rekkenő hőségben javasolt egy szellős nyári kalappal védekeznünk az ártalmas hatások ellen. A nyári szezonban részesítsük előnyben az UV-szűrőt is tartalmazó hajápoló szereket, válasszunk olajmentes készítményeket, így hajunk nem lesz zsíros kinézetű.

Kozmetikai tippek a nyári szezonra

A sós tengervíz, sőt még a medencék vizének klórtartalma is könnyen szárazzá, töredezetté változtathatja hajunk struktúráját. A vízparton nyaralásunkor emiatt ügyeljünk arra, hogy a pancsolás, úszás után mindig zuhanyozzunk le, azonfelül hajunkat is jó alaposan mossuk át.

Esszenciális, hogy az elhalt hámsejteket még a nyári időszak előtt eltávolítsuk. Különösen a szezon kezdetén népszerű önbarnító krémek használata okozhat meglepő foltos barnaságot, a tikkadt hámsejtekben felszívódott krém ugyanis jóval sötétebb színt eredményezhet az adott területen. A mechanikai peeling során apró, kemény részecskék segítségével egyszerűen, dörzsöléssel távolítjuk el az elhalt hámsejteket. A kémiai peeling esetén alfa-hidroxi savakat használunk a bőr hámlasztásához, fiatalításához.

Ezek a kozmetikai kezelések ideális esetben azonban már inkább az őszi időszakban javasoltak, mivel a savas hámlasztás során a bőrt védő keratin réteget oldjuk. A bőr fokozott érzékenységével pedig nő a leégés veszélye. Kellemetlen szövődményként ilyenkor jelentkezhet még hiperpigmentáció, átmenetes barnulás, fokozódik a bőrzsábák kialakulásának esélye.

AHA kezelés után tehát kétségkívül szükség van megfelelő fényvédelemre és kerülni kell a napocskát, illetve a napozást is. Igazából a kémiai hámlasztás ezért csak ősztől végezhető, amikor az erőteljes napsütéses derült időszak már véget ért.

A Kozmetika Terápia folyamatosan tartós kozmetikai tippek és trükkök sorozatával kedveskedik aktuális és jövőbeli vendégeinek is, hogy bőrük a lehető legszebb lehessen egész nyáron! Az idei nyári jelszó: ápolt üde bőrrel, frissen a nyárba!

Kozmetikai tippek a nyári szezonra

Fotók: pexels.com, pixabay.com

További szépségtippek
Tavaszi nagytekercselés
A jó idő érkezésekor mi, nők, már alig várjuk, hogy szebbnél szebb nyári ruháinkat és kedvenc szoknyánkat újra felvehessük, viszont ekkor kicsit bepánikolhatunk attól, amit a tükörben látunk.
Részletek
Kozmetikai kezelés testnek és léleknek egyaránt
Minden bőr más, ezért bőröd egyedi igényeihez igazítva, együtt választjuk ki a kezeléseket. Személy szerint a kozmetikai kezeléseket mindig terápiaként javaslom vendégeimnek, mert elkötelezett vagyok amellett, hogy vendégeim a legmagasabb minőségű szolgáltatást kapják a hosszú távú gyümölcsöző kapcsolat érdekében.
Részletek
A minőségi kozmetikai kezelések nyáron is fontosak!
A minőségi kozmetikai kezelések, sminkek és bőrregeneráló terápiák nélkül nem kezdődhet egy nyár sem. Várlak Budapesten, a XVIII. kerületben!
Részletek

Kapcsolat

Időpontfoglalás, elérhetőségek, térkép, közösség...

Cím
8300 Tapolca, Munkácsy Mihály utca 32. Kedd és csütörtökK, CS: 11-16 óráig Szerda és péntekSze, P: 14-19 óráig Hétfő, szombat, vasárnapH, Szo, V: zárva kozmetikaterapia@gmail.com 06 30 552 46 34 Kövess a Facebook-on is!